Seyyar esnafa ‘ses’ cezası

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde veya gece yarısı bağırarak satış yapan seyyar esnafa 208’er liralık ceza yağdırdı.

Seyyar esnafa ‘ses’ cezası

CEMAL KIRGIZ

Daha önce uyardığı çok sayıda esnafın, araç üstüne monteli ses sistemlerini kaldırmadığını tespit eden Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 37. maddesi gereği idari yaptırım kararını uyguladı.

DEVAM EDECEK

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Bütün, özellikle tatilcileri sevindiren çalışmanın periyodik hale getirildiğini ifade ederek, ses monteli araçlarıyla yaz başından bu yana sabahın erken saatleri veya gece yarısı satış yapan esnafı önce uyardıklarını açıkladı.

Kumla ve Kurşunlu bölgesinden gelen şikayetlerin değerlendirildiğini vurgulayan Erol Bütün, bu esnaflara sadece Kabahatler Kanunu gereğince değil, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereği de işlem yapıldığını söyledi. Bütün, uygulamanın sadece yazlıkçıları kapsamadığına da dikkat çekerek, sıkı denetimlerin yaz kış devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X