‘Seyyar köfteci’nin ünü, Bursa sınırlarını aştı

Bursa’da, 34 yıldır köftecilik yapan Cavit Sertkaya’nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlarla lezzetlendirdiği ve seyyar tezgahında pişirdiği el büyüklüğündeki köfteler ülkenin dört bir yanından müşteri çekiyor.

‘Seyyar köfteci’nin ünü, Bursa sınırlarını aştı

Sertkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34 yıldır köftelerini, dana, koyun ve kuzu kıymasını karıştırarak özenle hazırladığını söyledi.

 

Köftenin iyi yoğrulmasının önemine dikkati çeken Sertkaya, lezzetinin buna bağlı olduğunu belirtti.

 

İyice yoğurduğu köftelere müşterinin isteğine bağlı baharat kattığını ve garnitür olarak da arzuya göre tereyağ, salça ve her türlü yeşilliği kullandığını anlatan Sertkaya, köfteleri doğal yöntemle müşterilerinin gözü önünde hazırladığını dile getirdi.

 

“Köfteyi tatmak için farklı şehirlerden geliyorlar”

 

Hazırladığı köftede katkı maddesi bulunmadığını ifade eden Sertkaya, “Köfteleri insanların gözü önünde hazırlıyorum ve ne yediklerini görüyorlar. Bir kere tadan mutlaka yine geliyor. Köftemi yemek için farklı şehirlerden gelen insanlar dahi oluyor” diye konuştu.

 

Sertkaya, köftenin güzel olması için bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Köftenin püf noktaları var. En önemlisi en doğal haliyle hazırlanması. Tuzu ve diğer baharatları sıfıra yakın çok az ilave edilecek. İnsanlar yediği zaman asla midesine dokunmayacak ve hazmı kolay olacak. Besin değeri düşmeden ikram edilmesi de diğer önemli bir unsur” şeklinde konuştu.

 

Müşterilerin servisi de kendilerinin yaptığını anlatan Sertkaya, “Müşteriler seyyar tezgahın önündeki masaya kağıtlarını kendileri serer. Ayranlarını, peçetelerini kendileri alırlar. Ben sadece köftelerini yaparım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X