SGK birçok Avrupa ülkesini solladı

SGK’nın daha kaliteli, gelişen teknolojiyle yarışan sağlık hizmeti finansman paketi ve daha etkin bir sigortacılık hizmetiyle yoluna devam ettiğini ifade eden Bursa İl Müdürü Karaca, ”Kurum reformlara odaklanmıştır” dedi.

SGK birçok Avrupa ülkesini solladı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, kurumun hizmetlerinin birçok Avrupa ülkesinden daha kaliteli olduğunu söyledi.

Karaca, dün SGK Hizmet Binası’nda ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ kapsamında düzenlenen basın toplantısında kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. SGK olarak Sosyal Güvenlik Haftası’na ülkenin neredeyse yüzde 100’ünü kapsayan bir Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile girmiş olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Karaca, ”Kapsam ve derinlik bakımından herhangi bir sağlık sigorta paketi ile karşılaştırılması mümkün bile olamayacak kadar geniş olan kurumumuz hizmetleri birçok Avrupa ülkesinde verilen hizmetlerden daha kalitelidir. 10’uncu yılını dolduran kurumumuz geleceğe daha kaliteli, gelişen teknolojiyle yarışan bir sağlık hizmeti finansman paketi ve daha etkin bir sigortacılık hizmetiyle girecektir. SGK artık nereden nereye geldiği tartışmalarını bir kenara bırakmış ve reformlara odaklanmıştır” dedi.

GENÇLERE MÜJDE

Kurumun faaliyetleri ve yeni projelerle ilgili açıklamalar yapan Karaca, ”Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan GSS prim borçlarının tamamını siliyoruz. Yönetmelik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 milyon gencimizin 4 milyar liralık borcunu tamamen siliyoruz. SGK olarak, Sosyal Güvenlik Haftası’nda geleceğimizin teminatı gençlerimize müjdeler vermekten son derece memnunuz. Gençlerimizin istihdamı ve çalışma hayatına katkıları başta olmak üzere kendilerine yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” diye konuştu. Karaca, gençlere sık sık müjde vereceklerini vurguladı.

İŞÇİ ÇIKARTMA SÜRECİ YAŞANMADI

Kadın memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı getirildiğini hatırlatan Karaca, memurların doğum izni bitiminden sonra çocukları ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışabileceklerini dile getirdi. Erhan Karaca, ”Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi nedeniyle işverenlerimizin yükünü hafifletmek amacıyla işverenlerimize 100 lira asgari ücret desteği sağladık. Bu uygulamayla işverenlerimizin yükü hafiflemiş ve işyerinden olağan dışı işçi çıkartma süreci yaşanmamıştır” dedi.

15 GÜNLÜK ÜCRET İŞKUR’DAN

Doğum yapanlara ya da evlat edinen sigortalı kadınlara da yarım çalışma ödeneği uygulaması getirildiğine dikkat çeken Karaca, şunları kaydetti: ”Sigortalımız burada 15 gün çalışmakta 15 günlük ücret almakta ve işvereni de sadece 15 günlük prim yatırmaktadır. Sigortalımızın doğum ya da evlat edinme nedeniyle eksik kalan 15 günlük ücreti ve primi İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu özel uygulamamızla annemiz 15 gün çalıştığı halde 1 aylık maaş almakta ve 1 aylık primi yatırılmaktadır.”

EMEKLİLERE KONUTLARINDA ÖDEME

-Kadınlara 3 defaya mahsus olmak üzere doğum borçlanması hakkı getirildi.

-Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına 100 lira seyyanen zam yapıldı.

-Emekli aylıklarından Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırıldı.

-Emekli maaşlarında yüzde 10’luk artış gerçekleşti.

-Emeklilere talepleri halinde aylıkları konutlarında ödenmeye başladı.

-İstekleri doğrultusunda emekliye 3 aylık maaş peşin olarak ödenmeye başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X