Shakespeare müzikle anıldı

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde, İngiliz edebiyatı denince akla gelen ilk isimlerden olan yazar William Shakespeare de unutulmadı.

Shakespeare müzikle anıldı

Moda Sahnesi tarafından Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen “Shakespeare Şarkıları” büyük ilgi gördü. Konserde barok dönem İngiliz bestecilerinin, Shakespeare’in eserlerinden esinlenerek ortaya koyduğu yapıtlar, oyun ve sonelerinden metinler eşliğinde seslendirildi. 

Tanınmış İtalyan sanatçı Diego Leveric, ‘viola da gamba’da, Bülent Oral ve soprano Linet Şaul konserde sahne aldı. Shakespeare’in oyunlarından bölümleri İstanbullu tiyatrocu Ayşe Lebriz Berkem okudu. 

ALKIŞLAR ŞEMPANZELER’E

“Şempanzeler” de, ikinci kez seyirciyle buluştu. Oyun, tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. İngiliz oyun yazarı Simon Bolck’un kaleminden çıkan Şempanzeler, Sanat Mahal ve Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ortak yapımı olarak sahnelendi. Cem Uslu’nun yönettiği oyunda Erkan Bektaş, Emel Çölgeçen, Kerem Atabeyoğlu ve Şenol Önsel rol alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X