Siber saldırılarda Rusya izleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı iştiraklerinden Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin (STM) Genel Müdürü Davut Yılmaz, Türkiye’ye yönelik siber saldırıların arkasında Rusya’nın olma ihtimalinin düşük olmadığını söyledi.

Siber saldırılarda Rusya izleri

Yılmaz, yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye’ye yönelik siber saldırıları değerlendirdi. 

Yılmaz, ”Rusya’nın, sorun yaşadığı her ülkede siber gücün tüm bileşenlerini aktif olarak kullandığını görüyoruz. Dolayısıyla, Türkiye’deki saldırıların arkasında Rusya’nın olma ihtimalinin düşük olmadığını söyleyebiliriz. Sosyal medyadan, internet haberciliğine, hacking saldırılarına kadar çok geniş bir spektrumdan oluşan siber güç, Rusya’nın geleneksel savaş stratejisinin önemli bir parçası ve bunu 2007’de Estonya’da, 2008’de Gürcistan’da, 2014’de Ukrayna’da gördük” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, ‘.tr’ uzantılı internet sitelerine yönelik saldırıların ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın anında müdahale ettiğini belirterek, ”17 Aralık’a kadar bu olay devam etti. İki saat yavaşlama, kesilme oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X