Sıcak durdurmadı

Ülkenin 5. büyük gölü İznik Gölü’nde gerçekleştirilen 2017 İznik Triatlon yarışları tamamlandı… Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen organizasyona aşırı sıcaklar damga vururken, 37 dereceyi bulan sıcaklarda sporcular zor anlar yaşadı.

Sıcak durdurmadı

HAYRİ ŞEN

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İznik Belediyesi ve İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla düzenlenen 5. İznik Triatlonu yine nefes kesti. Aşırı sıcak altında gerçekleştirilen organizasyonda ülke genelinden yaklaşık 380 sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti. İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde start alan yarışları, sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşu parkurlarıyla devam etti. Bu yıl ilk olarak gerçekleşen halk triatlonunda ise 16 sporcu ter döktü.

RAKİP TANIMADILAR

Aşırı sıcak altında büyük heyecanın yaşandığı İznik Triatlonu’nda genç erkeklerde İzmir GHSİM’den Oktay Arkan, bayanlarda Gelibolu Spor Kulübü’ndün Elif Polat birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Elit erkeklerde Alanya Doğa Sporları Kulübü’nden Emirhan Altıntaş’ın birinci olduğu yarışlarda bayanlarda Göztepe Spor Kulübü’nden İpek Öztosun rakiplerini geride bıraktı. Yıldız erkeklerde İzmir GHSİM’den Kıvanç Şahinkaya birinci olurken, kızlarda Balıkesir Belediyespor’dan Melike Yılmaz ilk sırada yer aldı.

ZİRVEYE ÇIKTILAR

Minik M1 erkeklerde İzmir GHSİM’den Uzay Tenli birincilik kürsüsüne çıkarken, kızlarda Balıkesir Yıldız Kulaçlar’dan Damla İnce ilk sırada yer aldı. Minik M2 erkeklerde Balıkesir Yıldız Kulaçlar’dan Türker Kemal Kıyak, kızlarda Gelibolu Spor Kulübü’nden Özümsu Aktan, minik M3 erkeklerde Balıkesir Belediyespor’dan Emirhan Çakır ve kızlarda Gelibolu Spor Kulübü’nden Narin Yaren Çelik birinci olmayı başardı. Bu yıl ilk kez düzenlenen halk triatlonunda ise Yade Dündar rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Yarışların startını İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın verdi.

Ödül törenine Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sporsever katıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X