‘Sıcak yuva’ hayalleri başlarına yıkıldı!

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin Karahüyük mahallesinde yeni evlenen Mevlüt ve Semra Küçük çiftinin birlikte yaşamayı düşündüğü iki katlı kerpiç ev, yağışlara dayanamayarak yıkıldı.

‘Sıcak yuva’ hayalleri başlarına yıkıldı!

Elbistan’a bağlı Karahüyük mahallesinde yaşayan 24 yaşındaki Mevlüt ve Semra Küçük, 2014 yılının sonlarında hayatlarını birleştirdi. 

Çatıcılık yaparak geçimini sağlayan Mevlüt Küçük, ailesinin de desteği ile komşularının iki katlı kerpiç evini satın aldı. 

Kış şartları nedeniyle evin tadilatını yapamayan genç çift, babasının evine yerleşti. İlkbahar ayları ile birlikte evlerini tadilattan geçirip mutlu bir yuva haline getirmeyi planlayan Küçük çiftinin bu hayali, satın aldıkları evin aşırı yağışlara dayanamayıp çökmesiyle sona erdi.

İki katlı kerpiç evin büyük bölümü çökerken içeride bulunan eşyalara ve arı kovanları da zarar gördü. Tek tesellilerinin evin kendileri içindeyken çökmemesi olduğunu dile getiren Mevlüt Küçük, eşi Semra Küçük’le birlikte moloz yığınlarını temizlemeye çalıştı.

Evlerinin göçmesiyle birlikte çok üzgün olduklarını belirten Mevlüt Küçük, şöyle konuştu: “Geçen yılın sonunda düğünümüzü yaptık. Düğünden sonra ayrı evimiz olmadığı için eşimle babamın evine yerleştik. Aradan bir süre geçince ailemin desteği ile komşumuzun iki katlı kerpiç evini satın aldık. Tadilat gerektirdiği için de taşınamadık. Yaz başında tadilatını yapıp oraya yerleşme hayali kuruyorduk ama olmadı. Evin büyük bölümü göçtü. Allah’tan biz içindeyken bu göçük olmadı. Çok şükür can kaybımız ya da yaralımız yok. Ev de hasar meydana geldi. Yeniden yapılması gerekiyor. Zar zor aldığımız bu evi yeniden ayağa kaldırmamız çok zor. Maddi açıdan da gücümüz yetmez. Yaz aylarında çatıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Eşimle omuz omuza vererek evimizdeki yıkıntıları temizlemeye çalışıyoruz. Buradaki malzemeler, eşyalar ve birkaç arı kovanı harap oldu. Diyecek söz bulamıyoruz. Evimizin bu haline baktıkça içimiz kan ağlıyor.”

Küçük çifti, evlerini yeniden yapabilmek için yetkililerden kendilerine destek olmalarını istedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X