Sıcaktan bunalan Uludağ’a koşuyor

Modern kayak tesisleriyle kış aylarında kayakseverlere ev sahipliği yapan Uludağ, Bursa’da hava sıcaklığının 36 dereceye kadar çıkması üzerine kaçan günübirlik tatilcileri ağırlıyor.

Sıcaktan bunalan Uludağ’a koşuyor

Şehirde sıcaktan ve nemden bunalan Bursalılar, çareyi Uludağ’a çıkıp ormanlık alanda dinlenip, piknik yapmakta buluyor. Bir çok kişinin çadır açıp geceyi geçirdiği Uludağ, yaz aylarında da tıklım tıklım. Jandarma yaşanan bu yoğunluk karşısında önlemlerini artırdı. Devriye sayısını çoğaltan jandarma ekipleri, tatilcilerin olası ayı, kurt ve çakal saldırısına uğramaması için de flaşörlerini yakıyor, sirenlerini açık tutuyor. 

İŞE BURADAN GİDİYORLAR

Uludağ’ın kış aylarında ‘Beyaz cennet’ yazın ise ‘yeşil cennet’ olduğunu söyleyen tatilciler, ‘Bursa’da bu aylarda gece uyuyamıyoruz. Burada ise çadırımızda üzerimize yorgan veya battaniye almak zorunda kalıyoruz. Bir çok aile akşamları Uludağ’da kurdukları çadırlarda veya kiraladıkları bungolov tipi evlerde kalıp, gündüzleri ise işlerine gidiyor’ dedi.

Hafta sonları Uludağ’a en az 20 bin kişinin geldiğini söyleyen jandarma yetkilileri yaz aylarında da yaşanan trafik kargaşası karısında ne kadar önlem alsalar da, otopark sorunu yüzünden sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Devriye sayısını artırdıklarını belirten jandarma, olası hırsızlık veya orman yangınına karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X