Sıcaktan bunalanlar ‘dorse havuz’da serinliyor

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ünlü, sıcaktan bunalan vatandaşların kullanması amacıyla tır dorsesine su doldurarak havuz haline getirdi.

Sıcaktan bunalanlar ‘dorse havuz’da serinliyor

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde bir muhtar, tır dorsesini su ile doldurarak “mobil havuz”a çevirdi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Vural Ünlü, denize gitme imkanı bulamayan vatandaşların kullanması amacıyla kendisine ait tırın dorsesini havuza çevirmeye karar verdi.

Tır dorsesini Gümürtler köyü mevkisindeki Devrekani Çayı kenarına park eden Ünlü, naylon brandayla kapladıktan sonra içini su ile doldurup hizmete sundu.

Dorsenin üst bölümüne yapılan tramplenden atlayan vatandaşlar, deniz yatağına da yatarak “dorse havuz”un tadını çıkarıyor.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları ile havaların çok sıcak gittiğini konuşurken böyle bir proje yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Tırın birkaç gün çalışmayacağını belirten Ünlü, “Bu durumu değerlendirmek istedik. Dorsenin içini naylon branda ile kaplayarak su doldurduk. Vatandaşların çok ilgisini çekti.” dedi.

Bugüne kadar benzer havuzlar yapıldığına dikkati çeken Ünlü, “Bizim yaptığımız havuz diğerlerinden daha büyük. Vatandaşlarımızın dinlenmesi için dorse havuzumuzun yanına masa, sandalye ve güneşten korunmaları için şemsiye de koyduk.” diye konuştu.

İlçede esnaflık yapan Sefa Emeksiz de hava sıcaklıklarının kendilerini çok bunalttığını dile getirerek, “İşlerim dolayısıyla denize gidemedim. Sıcak hava çok zorladığı için havuzdan hiç çıkmak istemiyorum, saatlerdir yüzüyorum. Bize bu imkanı sağlayan muhtarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X