Sıcaktan Kaçanların Adresi Toros Yaylaları

Hava sıcaklığının 35 dereceleri bulduğu Fethiye-Seydikemer’de Toroslar’ın zirvesinde yer alan yaylalarda yoğun bir hareketlenme yaşanırken Seydikemer…

Sıcaktan Kaçanların Adresi Toros Yaylaları

Hava sıcaklığının 35 dereceleri bulduğu Fethiye-Seydikemer’de Toroslar’ın zirvesinde yer alan yaylalarda yoğun bir hareketlenme yaşanırken Seydikemer Belediyesine bağlı ekipler de sorumluluk sahasında bulunan ama haritalarda dahi gösterilmeyen dağ yollarının onarım çalışmalarına başladı. Cemalan, Girdev, Tezlidere, Söğüt, Kuruova gibi Batı Torosların zirvelerinde yer alan ve halkın yaz aylarında çadır, baraka, köşk, vb. barınaklar kurarak yaşadığı yaylalarda hareketli günler yaşanıyor. Yörük kültürünün de hakim olduğu bölgede bir çok vatandaş, sıcak yaz aylarında yerleşimin hakim olduğu Seki ve çevresini tercih ederken; pek çok vatandaş da kış aylarında ulaşımın olmadığı bu yaylalara çıkıyor. Özellikle Ramazan Ayının da yaz mevsimine rastlamasıyla birlikte binlerce vatandaş bu yüksek yaylaları tercih ediyor. Camalan Yaylası müdavimlerinden Recep Sabancı ve arkadaşları da diğer yaylacılar gibi ahşap köşk çakarken yaptıkları değerlendirmede, “Yıllardır bu yaylaya geliriz. Özellikle Ramazan’ın yaz aylarına rastlamasıyla birlikte burada orucumuzu daha kolay tutuyoruz. Buraların en büyük sıkıntısı yolların her kış bozulması ama belediyemiz sağ olsun yollarımızı yapıyor” şeklinde konuştular. Elektriğin olmadığı, cep telefonun çekmediği ve yer yer 3 bin metre rakımı aşan bu yüksek yaylaların yollarını belde belediye başkanlığında da yaptıran Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tek bir çoban evinin bile yolu için ekipleri seferber oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X