Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadına af

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, şiddet uygulayan kocasını öldürdüğü için hapis cezasına çarptırılan Jacqueline Sauvage’ın affedilmesine ilişkin talebi kabul etti.

Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadına af

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Hollande, anayasanın 17. maddesine dayanarak ve Adalet Bakanlığının görüşü de göz önünde bulundurarak, hapis cezası alan Jacqueline Sauvage’ı affetmiştir. Bu af sayesinde Sauvage şartlı olarak salıverilmek için talepte bulunabilecektir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Hollande’ın af kararını, Sauvage’ın istisnai durumunu dikkate alarak en kısa zamanda ailesine kavuşması için adli makamlara saygı çerçevesinde aldığı belirtildi.

Sauvage, devamlı olarak şiddet gördüğü kocasını 2012’de sırtından vurarak öldürmüştü. Bölge mahkemesi Sauvage’ı 3 Aralık 2015’te 10 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Kocasından şiddet görmesine ilişkin herhangi bir şikayette bulunmayan 66 yaşındaki Sauvage’ın, yaşadıklarını paylaştığı 4 çocuğundan biri, babası ölmeden önce intihar etmişti.

Sauvage’ın hayatta kalan 3 kızı 23 Aralık 2015’te Cumhurbaşkanı Hollande’a annelerinin affedilmesini talep eden ve milletvekillerinin de imzasının bulunduğu bir mektup yazmıştı. Hollande, Sauvage’ın kızları ve avukatlarıyla geçen cuma günü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Ülke genelinde Sauvage’a destek olmak için sokak gösterileri düzenlenmiş ve internet üzerinden yürütülen kampanyada 370 bin imza toplanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X