Şiddet uygulayana 6 ay SGK cezası önerisi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artarak devam ettiğini belirten Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların 6 ay boyunca SGK imkanlarından yara

Şiddet uygulayana 6 ay SGK cezası önerisi

 

 

SADULLAH ORGAN

 

Sağlıktaki dönüşümün siyasetin sürekli övündüğü bir konu olduğunu belirten Hüseyin Aydın, “Sürekli sağlıktaki dönüşümün memnuniyet oranlarının yüzde 39’lardan, yüzde 76’lara çıktığından bahsediliyor. 2002 yılından bu yana da vatandaşın sağlığa erişiminin 2,8’den 9’lara çıktığından bahsediliyor. Buraya kadar her şey gayet iyi. Bizde bir vatandaşız. Bu ülkede sağlık hizmetlerine erişimin bu kadar kolay olması gayet iyi. Ancak memnuniyetin arttığı bir dönemde şiddetin de arttığını görüyoruz. Özellikle son dönemlerde fiziki şiddetin gerçekten tırmandığını görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma Bakanlığıyla yaptığımız toplantıda şunu önerdi. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar 6 ay boyunca SGK’dan faydalanmasın, sağlık giderlerini cebinden ödesin. Bu ciddi bir caydırıcılık olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X