Şiddet uygulayana hapis cezası geliyor

Yılın Başarılı Hekimlerini ödüllendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkçıya şiddet uygulayana hapis ve nezaret cezası geleceğini söyledi.

Şiddet uygulayana hapis cezası geliyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki başarılı doktorların ödüllendirildiği programa katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 52 doktora takdir belgesi verdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yeni çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, sağlıkçılara yönelik şiddet uygulayanlara hapis cezası ve 24 saatten 48 saate kadar nezarette tutulma cezası geleceğini söyledi. Başbakanlık genelgesinde değişikliğe gidileceğinin altını çizen Müezzinoğlu, ‘Genelgede değişiklik yaparak iki yıldan az ceza alabilme ihtimali olan davalarda hakim tutuklama yapamaz maddesini değiştireceğiz. Sağlıkçıya şiddette tutuklama yapabilmenin önünü açacağız. Aldığı ceza 2 yıldan az biyle osla sağlıkçıya şiddetle yargılanıyorsa hakim tutuklama kararı verebilecek. Yani cezası 3 ayda olabilir, 6 ayda olabilir. Onu tutuklu yargılayabilmenin önünü açıyoruz. Cezalar caydırıcı olursa sağlıkçıya yapılan yanlışlıklar azaltılmış olur. Yanlışı yapan yanlış yaptığı anda yanlışı hissetmeli. Biz huzurlu çalışmak istiyoruz. Güvenli ortamlarda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Önümüzdeki pazartesi günü önerimizi Bakanlar Kurulu’ndan meclisten geçireceğiz’ şeklinde konuştu.

Türkiye’deki bütün hastanelerde her gün 1 milyon 150 bin civarında derdi olan insana baktıklarının altını çizen Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta sorunun hastalarda değil hasta yakınlarında olduğunu söyledi. 

‘HEKİMLERİ KORUYACAĞIZ’

Hasta ile hekim arasına farklı güçlerin girmesini istemediğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ‘Çünkü biz hastamızı seviyoruz’ diyerek hasta ile hekim arasında bir başkasının girmesinin bu mesleğin saygınlığına balta vurduğunu söyledi. Hastaların eşine söyleyemediği sırrı, evladına söyleyemediği sırrı hekimine söylediğinin altını çizen Bakan Müezzinoğlu, ‘Hekimleri koruyan güçlü bir kanun yapılmalı. Üç kademeli bir şiddete karşı eylem planı hazırladık. Ocak ayında çok tartışmalı bir Güvenlik Yasası’nı çıkardık. Bu yasada sağlık çalışanlarına hakaret edeni bile 48 saat gözaltında tutabilme imkanını güvenlik güçlerimize getirdik. Ama bu genelgede değişikliğe gideceğiz. Sayın Başbakanımız aynı genelgeyi daha güçlü bir şekilde değiştirecek. Sağlık gibi bir alanda vatandaşın hizmet almasını engelleyecek bir tavrın sergilenmesinin cezası bir gece göz altında tutulmak olursa en azından vicdanımız rahatlar’ dedi.

GECE GÖRÜŞLÜ AMBULANS UÇAKLAR GELİYOR

Türkiye’de şu ana kadar yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, 1 Nisan itibariyle gece görüşlü ambulans uçakların hizmete gireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X