‘Şiddetin sorumlusu biziz’

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Herzi Halevi, Kudüs ve Batı Şeria’da son dönemde artan şiddet olaylarının sorumlusunun İsrail politikaları olduğunu itiraf ederek, bu politikaların yol açtığı öfke ve umutsuzluğun Filistinli gençleri şiddete i

‘Şiddetin sorumlusu biziz’

Başkent Tel Aviv’de bir toplantıda konuşan Halevi’nin birçok Filistinli gencin barış görüşmelerinin sonuçsuz kalmasından yıldığını ve ‘kaybedecek bir şeyleri olmadığını düşünerek’ saldırı düzenlediğini belirtti. 

Halevi ayrıca sosyal medyada Filistinlilerin eylemleriyle ilgili paylaşılan video ve fotoğrafların da gençleri ‘İsraillilere saldırmaya’ teşvik ettiğini söyledi. 

Son haftalarda Kudüs ve Batı Şeria’da çıkan çatışmalarda 60’tan fazla Filistinli ve 10’u aşkın İsrailli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun öldürdüğü Filistinlilerin sayısında büyük artış görülürken, sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videoda da İsrail askerlerinin yaralı Filistinlileri sokak ortasında infaz ettiği görülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X