Sidney yasta

Avustralya’daki saldırgan dahil 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine operasyonunun ardından ülkenin birçok yerinden gelenler, belirlenen bir noktaya hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı. Avustralya Başbakanı Tony Abbott da Başkent Canberra’dan Sid

Sidney yasta

Avustralyalıların farklı toplumlara kalplerini açtığını söyleyen Abbott, olayın kesinlikle dinle ilgisinin bulunmadığını vurguladı. Sidney’in 35 yıldan fazla zamandan sonra ilk kez terörizmle karşılaştığını ifade eden Abbott, ‘Yeni Güney Galler eyalet polisinin profesyonelliği, çabuk müdahalesi beni etkiledi. Onlarla gurur duyuyorum’ ifadesini kullandı.

İRAN’DAN KINAMA

Öte yandan İran da Avustralya’daki rehine olayını kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham’ın yazılı açıklamasında, rehin alma olayının İslam’da yerinin bulunmadığını belirtilerek, ‘Ne şartla olursa olsun, insanlık dışı, korku ve vahşete yönelmenin, merhamet dini İslam ile hiçbir alakası yoktur’ değerlendirmesinde bulundu. Afham, rehin alma olayını kınadıklarını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X