Şifayı Bursa’da buldu

Böbrek nakli olmak için Türkiye’ye gelen ancak kalp yetmezliği bulunduğu için birçok hastanenin kabul etmediği 11 yaşındaki Kırgızistanlı Adilet Dzholdoshev, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başarılı nakil operasyonuyla sağlığına kavuştu.

Şifayı Bursa’da buldu

AYKUT GÜNGÖR

 

Çocuk Nefrolojisini Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez, hastanın 19 Ocak’ta hastanelerine yattığını belirterek, ilk geldiğinde nakil ameliyatı için uygun olmadığını kaydetti. Hastayı 2 ay boyunca tedavi ettiklerini ve ameliyata hazırladıklarını bildiren Dönmez, 19 Mart tarihinde başarılı bir ameliyat ile nakilin gerçekleştiğini söyledi. 

Yurtdışından gelen bir çok hastaya organ naklinin Uludağ Üniversitesi’nde yapıldığını belirten Başhekim Yardımcısı Doç Dr Sertaç Yılmaz da, Kırgızistan’da Dzholdoshev’e organ nakli için bir bağış kampanyası yapıldığını, bu miktarın büyük kısmının diğer hastanelerde  araştırma için kullanıldığını anlattı. 

Hastanın durumunun riskli ve tedavi sürecinin uzun olması nedeni ile bir çok hastane tarafından geri çevrildiğini belirten Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hastaya sahip çıktığını ve sağlığına kavuşmuş şekilde ülkesine yollamanın mutluluğunu taşıdıklarını vurguladı. 

Hastanın yanı sıra hiç Türkçe bilmeyen anne babasının da hastanede kaldıkları 2 aylık süre içerisinde Türkçe öğrendiğini kaydeden Yılmaz, nakil konusunda Türkiye’nin en önemli merkezi olan UÜ Tıp Fakültesi’nin dünyanın en gelişmiş tıp merkezlerinin standartı ile hizmet verdiğine dikkat çekti. 

 

Nakil ameliyatını gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden Dzholdoshev, yaşadığı ülkede çizgi film yayınlanmadığını bu nedenle hastanede kaldığı 2 ay süresi boyunca sürekli çizgi film izlediğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X