Sigarayla mücadele edenler ödüllendirildi

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tütün kontrol çalışmalarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere ödül verildi.

Sigarayla mücadele edenler ödüllendirildi

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü sigara kullanımına dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Tütünsüz Günü kapsamında ödül töreni düzenledi. 

Hilton Otel’de gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan katıldı. 

Türkiye’nin sigarayla mücadelede kararlı adımlar attığını belirten Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Sigaranın insan sağlığına verdiği zararlar ortada ve bizler için insan hayatı her şeyden önemlidir. Devletimiz kapalı alanlarda sigara içilmemesi adına üzerine düşeni yapıyor. Ancak vatandaşlarımızda kapalı alanlarda sigara içilmesine müsaade etmeyerek, kuralların çiğnenmesine taviz vermemeli. Gördüğümüz ihlalleri ihbar etmeliyiz. Çünkü sigara yalnız içeni değil ortamda bulunan yani pasif içicileri de etkiliyor” dedi. 

Sigara ve tütün alışkanlığının önlenebilir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Kanserin de en önemli sebeplerinden biri olan sigara ile mücadelede özellikle dumansız hava sahasının ihlaline geçit vermeyeceğiz. Şu an ilimizde 27 adet tütün kontrol ekibi bulunmakta ve bu ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca yine pasif içiciliğe karşı vatandaşlarımızı korumak adına ‘Tütünsüz Kurum’ Projesini hayata geçirdik. Projemizle birlikte iş yerlerinin açık alanlarında bile sigara kullanmayan vatandaşlarımızı pasif içiciliğin etkinlerinden korumak istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra geçilen ödül töreninde Bursa’da tütün kontrol çalışmalarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişiler ile sigarayı bırakmış kişilere ödülleri takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X