Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Sığınmacı sorunu Fransa’nın kültürel değerlerine zarar veriyor’

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Avrupa’daki sığınmacı sorununun Fransa’nın kültürel değerlerine zarar verdiğini belirtti.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Avrupa'daki sığınmacı sorununun Fransa'nın kültürel değerlerine

Eski Fransa Cumhurbaşkanı ve ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideriNicolas Sarkozy, Avrupa’daki sığınmacı sorununun Fransa’nın kültürel değerlerine zarar verdiğini belirterek, “Fransa Hristiyan gelenekleri olan, kiliseler, katedraller ve manastırlar ülkesidir. Burada yaşamak isteyenler buna saygı duymalı.” dedi.

 

Lille kentinde düzenlediği mitingde konuşan Sarkozy, sığınmacı sorununun toplumda rahatsızlık meydana getirdiğini belirterek, “Kitlesel göç Fransa’da bir şeylerin iyi gitmediğini gösterdi ve bu konuda bir bilincin oluşmasına neden oldu.” diye konuştu.

 

Fransa’da din ve devlet işlerinin ayrılmış olmasına karşın Hristiyan kültüründen kopmadığını söyleyen Sarkozy, “Fransa Hristiyan gelenekleri olan, kiliseler, katedraller ve manastırlar ülkesidir. Burada yaşamak isteyenler buna saygı duymalı.” ifadelerini kullandı.

 

Sığınmacı akını karşısında Fransa’nın kültürel değerlerini korumak için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Sarkozy, “Gelecek yıllarda Fransa, Fransa olarak kalacak mı? En temel, en büyük meselemiz bu. Bu mesele aramızdaki sözde ilericileri rahatsız etmiyor ama halkı rahatsız ediyor.” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Yapay zeka, çok sayıda virüse karşı koruma sağlayabilecek ve salgınları
Sıradaki Haber Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi