Sığınmacılar bu kez ‘mutlu’

Sığınmacıların AB ülkeleri arasında paylaşımı için İtalya’dan sonra Yunanistan’da da ilk adım atıldı. Başkent Atina’dan uçağa binen, Irak ve Suriyeli, 6 aileden 30 kişi yeni hayatlarına Lüksemburg’da merhaba diyecek.

Sığınmacılar bu kez ‘mutlu’

Avrupa Birliği’nin sığınmacıları Avrupa ülkeleri arasında dağıtma planı kapsamında Suriye ve Irak’tan Yunanistan’a sığınan 30 kişi Lüksemburg’a gönderildi.

Havaalanında göçmenleri uğurlayanlar arasında Yunan Başbakan Aleksis Çipras ve Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un yanı sıra Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Dimitris Avramopulos ile Atina’daki temaslarını sürdüren AP Başkanı Martin Schulz da katıldı.

Bu başlangıcın henüz okyanusta bir damla olduğunu söyleyen Çipras, ‘ Ancak umarız bu akım, insanlığın ve birlikte omuzlanmış sorumluluğun nehirlerine dönüşür. Yunan halkı mülteci olmanın ne demek olduğunu iyi biliyor. Yunanistan’ın bir insanlık dramıyla karşı karşı olduğunu unutmayalım, buna rağmen adadaki Yunan halkı bu mültecilere kucak açtı’dedi.

 

120 BİN KİŞİ DAĞITILACAK

AB’nin, 780 milyon Euro bütçeli, iki yıllık programı kapsamında 120 bin göçmenin birlik üyelerine dağıtılması hedefleniyor. İngiltere’nin dahil olmadığı plana Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovenya ve Macaristan karşı çıkmıştı. 

400’DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Şişme botlarla ve teknelerle çıkılan yolculukların ölümcül tehlikesi göçmenleri caydırmıyor. Yunanistan’a varan göçmenlerin sayısı bu yıl 580 bini geçti. Sene başından bu yana 435 kişi Ege Denizi’nde can verdi.En çok göçmen ağırlayan Yunan adalarından Midilli’de morgların ve mezarlıkların dolduğu, hala defnedilmeyi bekleyen 20 cenazenin olduğuna dikkat çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X