Sığınmacılar kararlı

Edirne yakınlarında 4 gündür bekleyen göçmen grubu, dün akşam saatlerinde Yunanistan sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti.

Sığınmacılar kararlı

900 metre yürüdükten sonra jandarma tarafından önleri kesilen grup, TEM Edirne gişelerine kısa bir mesafede bekletildi ve TEM Edirne yönü ulaşıma kapatıldı. Burada bir süre bekletildikten sonra yeniden sınıra doğru yürümeye başlayan grubun önü daha sonra güvenlik görevlileri tarafından açıldı. Sığınmacılar, gece saatlerinde Edirne kent merkezine doğru yeniden yürüyüşe geçti.

TEM’DE CUMA NAMAZI

Öte yandan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan’a geçmek isteyen ancak izin verilmeyen Suriyelilerin oluşturduğu kalabalık bir grupla birlikte TEM otoyolunda cuma namazı kıldı. İstanbul istikametinde 2 şeridin kapatılarak kılınan namazın ardından Vali Şahin, “Bugün başbakanımıza 5-6-7 kişiyi (mülteci) göndereceğiz, görüşecekler. Müteakiben BM temsilcisi, AB temsilcisiyle de görüşecekler ve tekrar buraya dönecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X