Sığınmacılar Slovenya’da

Avrupa’daki sığınmacı krizi sürüyor. Sırbistan üzerinden Hırvatistan’a giren sığınmacıların bazıları Slovenya’ya girmeye başlarken, bazıları ise Hırvatistan-Macaristan sınırına gönderildi.

Sığınmacılar Slovenya’da

Hırvatistan üzerinden Slovenya’ya giren sığınmacılar, sınır polisinin kontrolünden geçtikten sonra, sınıra yakın bir noktadaki Brezice kasabasında bulunan merkeze götürüldü. Öncelikle kadın ve çocuk sığınmacıların ülkeye kabul edildiği belirtilirken, yaklaşık bin 100 sığınmacının yasa dışı yollardan Slovenya’ya girdiği ifade edildi. Bu arada Hırvatistan ve Bosna sınırında Yugoslavya savaşından kalma hala patlamamış binlerce mayından şüpheleniliyor.

BALKAN ÜLKELERİ

AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn da Makedonya ziyareti kapsamında Başbakan Nikola Gruevski görüştü. Hahn, sığınmacı krizi konusundan AB’nin Makedonya’ya yardım edeceğini belirterek, önümüzdeki hafta düzenlenecek Avrupa Konseyi toplantısında sığınmacıların ‘koridor’ olarak kullandığı Balkan ülkeleri için ortak bir karar alınacağını söyledi. Avusturya Başbakanı Werner Faymann ise, Suriye’nin çevresindeki Türkiye ve Ürdün gibi sığınmacı ağırlayan ülkelere acil yardım yapılması çağrısında bulunurken, 5 milyar Euro’luk acil yardım paketi hazırlanmasını istedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da, tüm AB üyesi ülkeleri sığınmacı krizinin çözümünde sorumluluk almaya davet etti. Öte yandan Suudi Arabistan da daha fazla Suriyeli sığınmacıyı almaya hazır olduğunu açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X