Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Sığınmacılar Viyana’ya doğru yürüyüşe geçti

Avusturya sınırında 2 gündür bekletilen ve Almanya’ya gitmek isteyen sığınmacılar, ulaşım sağlanmaması üzerine Viyana’ya doğru yürüyüşe geçti.

Avusturya sınırında 2 gündür bekletilen ve Almanya'ya gitmek isteyen sığınmacılar,

Macaristan üzerinden gelen sığınmacıların “umut yolculuğu” sürüyor. Tren ve otoyolların trafiğe kapatılmasının ardından Macaristan’dan yürüyerek gelen sığınmacılar, Avusturya’nın Nickelsdorf kasabasındaki Hegyeshalom sınır kapasındaki kamplarda bekletilirken, sınırdaki kampta kalmak istemeyen yaklaşık bin 500 sığınmacı, kontrollerin artması üzerine Viyana’ya ulaşmak için yola çıktı.

AA’ya konuşan sığınmacılar, 2 gündür sınırdaki kampta otobüs beklediklerini ve ulaşım sağlanmaması üzerine yola çıktıklarını söyledi. Almanya’ya gitmek istediklerini belirten sığınmacılar, otobüs veya taksilerle Viyana’ya ulaşmaya çalışıyor. Kampta kalan bazı sığınmacılar çadırlarda kalırken, bazıları da yeterli yatak olmadığı için yerlerde yatıyor.

Kamplarda kalan bir çok sığınmacının hasta olduğu, bazı sığınmacıların ise Macaristan’da ailelerinin ve çocuklarını kaybettiğini aktarılıyor.

Sığınmacı akınını durdurmak için tren seferlerini iptal eden ve otoyolu trafiğe kapatan Avusturya, sınır güvenliğini artırmak için 2 bin 200 asker görevlendirmişti.


Avatar Seç KAPAT
Savunma ve havacılık sanayisi, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına
Sıradaki Haber Savunma ve havacılıktan 1 milyar dolara yakın ihracat