Sığınmacılara şafak operasyonu

Yunan polisi Makedonya sınırına yakın İdomeni’deki göçmen kampını tahliye etmek için şafak vaktiyle birlikte operasyon başlattı.

Sığınmacılara şafak operasyonu

Çevik Kuvvet timleri helikopter eşliğinde kampı güvenlik çemberine aldı. Basının kampa yaklaşmasına ve operasyonu görüntülemesine izin verilmedi.

 

Kampa otobüslerle çok sayıda Çevik Kuvvet polisinin sevk edildiği, Yunan hükümetine bağlı Mülteci Krizi Komitesi Sözcüsü Giorgos Kyritsis, mültecilerin organize kamplara nakledileceğini ve operasyonun 10 güne yakın sürmesinin beklendiğini kaydetti. 

Yunan basınına göre tahliye operasyonunda yaklaşık bin 400 polis görev alıyor. Polis timlerine farklı dilleri konuşabilen birçok çevirmenin de eşlik ettiği belirtildi. Çevirmenler, mültecilerin ikna edilerek otobüslerle başka kamplara nakledilmesini sağlayacak. 

KAMPLA İLGİLİ İDDİALAR 

İdomeni’deki göçmen kampı hakkında geçen hafta Yunan basınında bazı iddialar ortaya atılmıştı. İddialara göre, binlerce kişinin yaşadığı göçmen kampında organize suç örgütleri faaliyet gösteriyor. Yunan gazetelerinin haberlerinde bir yük vagonunun geneleve dönüştürüldüğü, Kuzey Afrika kökenli bazı kişilerin kampta uyuşturucu sattığı ileri sürüldü. İnsan kaçakçısı şebekelerin de kampta faaliyette olduğu iddia edildi. 

Yunanlı yetkililere göre halen kampta 9 bin 200 göçmen kalıyor. Yunan basını bu rakamın 11 bini bulduğunu savunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X