Sığınmacılara tam destek

Avrupa’nın çeşitli kentlerinde gerçekleştirilen gösterilere katılan binlerce kişi, ‘sığınmacılara kapıları açın’ çağrısı yaptı.

Sığınmacılara tam destek

Londra, Viyana, Budapeşte, Kopenhag ve İspanya’nın yaklaşık 20 kentinde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katıldı. Gösterilerde, ‘sığınmacılara kapıları açın’ çağrısı yapıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen mültecilere destek yürüyüşü, Hyde Park Corner mevkiinden Parlamento Meydanı’na uzanan 3 kilometrelik güzergahta on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşe katılanlar mültecilerle dayanışmayı ifade eden pankart ve dövizler taşıdı. Yürüyüşe, Uluslararası Af Örgütü de destek verdi. Parlamento Meydanı’nda göstericilere, İşçi Partisi liderliği yarışında zaferini ilan eden Jeremy Corbyn de katıldı. Hükümetin sığınmacı politikasını eleştiren Corbyn, hükümetlere ‘muhtaç duruma düşmüş, çaresiz, yaşamak için güvenli bir yer arayan insanlara kalplerini ve zihinlerini açma’ çağrısı yaptı.

İSPANYA VE AVUSTURYA

İspanya’nın Madrid, Barcelona, Sevilla, Murcia, Huelva’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kentindeki gösterilerde, ülkelerindeki savaştan kaçanlara sığınma hakkı verilmesi istendi. Avusturya’nın başkenti Viyana’daki gösterilerde de 5 bin kişi yürüdü. Gösteride mültecilere kapıların açılması ve mülteci kamplarındaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi istendi. Avrupa’ya kaçan sığınmacıların yollarda ya hayatlarını kaybettikleri ya da güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye maruz kaldıkları belirtilen konuşmalarda, “Sığınmacılar insandır. Hiçbir insan yasa dışı değildir. Sınırları sığınmacılara açın” ifadeleri kullanıldı. 

DANİMARKA’DA 30 KİŞİ

Budapeşte’deki Doğu Garı önünde mültecilere destek için düzenlenen mitinge de yüzlerce kişi katıldı. Mitingte Macar hükümetinden hiçbir sığınmacının Sırbistan’a geri yollamaması talep edildi. Danimarka’nın başta başkent Kopenhag olmak üzere çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere de en az 30 bin kişi katıldı. Eyleme çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken, Danimarka’da yaşayan Müslümanlar da destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X