Sığınmacıların dönüşleri sürüyor

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçiren Suriyelilerden yaklaşık 27 bini Türkiye’ye döndü.

Sığınmacıların dönüşleri sürüyor

Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşleri devam ediyor.

Bayramı Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey gibi güvenli bölgelerde geçiren Suriyeliler, Essalame Gümrük Kapısı’na geliyor.

Gümrükteki işlemlerinin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca tampon bölgeye kurulan çadırlara geçen Suriyeliler, daha sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve polis ekiplerinin nezaretinde yaptırdıkları işlemlerinin ardından otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı’na getiriliyor. Suriyeliler, gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolünden sonra Türkiye’ye giriş yapıyor.

Türkiye’ye girişlerinde yakınları tarafından karşılanan Suriyelilere çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca su dağıtılıyor.

Yıllardır birbirini göremeyenler kavuştu

Essalame Gümrük Kapısı Müdürü General Kasım Kasımi, bayramdan sonra Türkiye’ye dönüş yapanların sayısının 27 bine ulaştığını söyledi.

Yıllardır birbirini göremeyen savaş mağduru insanların Türkiye sayesinde kavuştuğunu belirten Kasımi, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde bölgenin huzura eriştiğini dile getirdi.

Suriyeli Enver Kaba Muhammet, Ramazan Bayramı nedeniyle verilen izin sayesinde 4 yıldır göremediği amcası ve yeğenleriyle buluştuğunu ifade etti.

 

Türkiye’nin sağladığı kolaylıklar sayesinde insanların huzur içinde bir bayram geçirdiğini anlatan Muhammet, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Beyam Maslim de 7 yaşındayken ailesiyle Türkiye’ye geldiğini, aradan geçen 4 yılın ardından ilk defa dedesi ve ninesini görme fırsatı bulduğunu söyledi.

 

Suriye’ye giden sığınmacıların dönüş işlemleri, 14 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de tamamlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X