Sığınmacıların göç yolu Romanya’ya kaydı

Romanya polisi Kuzey Avupa’ya göç dalgasının başladığı yaz aylarından beri ilk defa Sırbistan sınırından Romanya’ya yasadışı yollardan girmeye çalışan 60 kişilik büyük bir sığınmacı grubunu gözaltına aldı.

Sığınmacıların göç yolu Romanya’ya kaydı

Gözaltına alınan sığınmacıların Fas, Pakistan, Somali, Sudan ve İran uyruklu erkeklerden oluştuğu, grubun Romanya ve Macaristan üzerinden Almanya’ya geçmeyi hedeflediği öğrenildi. 

Sığınmacılar daha önce Yunanistan-Makedonya-Sırbistan yolunu izleyerek AB üyesi Hırvatistan’a ulaşıp Kuzey Avrupa ülkelerine geçiş yolunu kullanıyorlardı. Sonbaharda Makedonya Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen sığınmacıları ülkeye sokmama karar almış, Makedonya sınırındaki sığınmacılar bu kararı ”ağızlarını dikerek” protesto etmişlerdi.

Romanya’ya kaçak yollardan ilk defa bu kadar büyük bir sığınmacı grubunun girmeğe çalışması sığınmacıların Makedonya’nın kararından sonra Bulgaristan-Romanya rotasını kullanmağa başladıkları şeklinde değerlendirildi. Romanya’nın olası sığınmacı dalgasını önleyebilmek için sınır güvenlik güçlerini üç katına çıkardığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X