Sığınmacıya renkli bileklik

Galler’deki sığınmacılara renkli bileklik takma zorunluluğu getirildi. Çalışmalarına izin verilmeyen sığınmacılar, renkli bilekliklerini takmamaları halinde yemek alamıyor.

Sığınmacıya renkli bileklik

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Cardiff’e yerleştirilen sığınmacılar, kendilerine verilen renkli bileklikleri takmaya mecbur bırakılıyor. Çalışmaları yasak olduğu için kendilerine verilen günde 3 öğün yemekle idare etmek zorunda olan sığınmacılar, bileklileri çıkarmaları halinde yemek alamıyor. Renkli bileklik uygulaması altındaki 1 ayını ‘hayatının en zor günleri’ olarak niteleyen bir sığınmacı, ‘Kaldığımız binadan yemek yemek yediğimiz binaya her gün 10 dakikalık bir yürüyüşle geçiyorduk, cadde boyunca bilekliklerimiz görünecek şekilde yürüyorduk. Yoğun trafiği olan yolda sürücüler kornaya basıyor ve bazen arabalarının pencerelerinden uzanıp bize, ‘Ülkenize geri gidin’ diye bağırıyorlardı’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X