Sigorta acenteleri KOBİ statüsü istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne girmesi ve desteklerden yararlanması için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Sigorta acenteleri KOBİ statüsü istiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Kasap, odanın hizmet binasında gerçekleştirilen ’41. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’na katıldı. Kasap, burada yaptığı konuşmada, sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne kavuşması konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Ülkede, 2007 yılında yürürlüğe giren 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nun, Türkiye ekonomisi, sigortacılık sektörü ve özellikle acentecilik mesleği için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran Kasap, ”Sigorta acentelerinin KOBİ kimliği taşıması noktasındaki çalışmalarımız sürüyor. Şu an Türkiye’de 16 bine yakın sigorta acentesi faaliyet gösteriyor. Bunlar, KOBİ niteliği taşımıyor. Acentelerimizin KOBİ statüsüne girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların da KOBİ desteklerinden faydalanmalarını istiyoruz. Bu konuyu Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile görüştük, olumlu yanıt aldık. İnşallah bu konu ile ilgili yakında güzel haberler duyacağız” diye konuştu.

BURSA’DA DA SINAV YAPILACAK

2017 yılı itibariyle Bursa’da da Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) sınavları yapılmaya başlanacağını açıklayan Kasap, ”Sektör, 2017 yılında KOSGEB desteklerinden de faydalanmaya başlayacak. Ülkemizde sigortacılığı geliştirecek ve sigorta bilincini artıracaksak, bunun tek yolu acenteciliği geliştirmek, kurumsallaştırmak ve büyütmektir” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X