Sigorta eksperleri baskı altında

Sigorta Eksperleri İşveren Sendikası (SEİS) Genel Başkanı Mesut Cemil Boyner, sigorta şirketlerinin, bağımsızlık ve tarafsızlıklarını baskı altına aldığını söyledi.

Sigorta eksperleri baskı altında

ASLIHAN AYDIN

 

SEİS üyeleri sorunlarını tartışmak ve örgütlenmelerini güçlendirmek için bir araya geldiği Adranos Hotel’deki toplantı öncesinde bilgi veren Mesut Cemil Boyner, sendikanın 2015 yılında kurulduğunu kaydetti. Türkiye genelindeki bin 470 eksperden 250’sinin sendikaya üye olduğunu vurgulayan Boyner, üye sayısını artırmak istediklerini ifade etti. Tüm gayelerinin sigorta poliçesi satın alan kişilerin adil şekilde gerçek hasarını alabilmesi olduğunu dile getiren Boyner, hakkaniyetli bir çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. 5684 sayılı kanuna göre sigorta eksperlerinin bağımsız ve tarafsız olduğunu kaydeden Boyner, ”Hiçbir kişi ve kurum bilirkişiliği esnasında baskı kuramaz. Biz kaza hukukunda bağımsız olmak durumundayız. Kimseden taraf değiliz” dedi.

HASAR TESPİTİ YAPIYORUZ

Trafikte kaza durumunda hasar tespitinde bulunduklarını ve işçilik maliyetini hesapladıklarını anlatan Boyner, ”Orada sigorta şirketi devreye girerek, ‘Bu rakamın üzerinde işçilik verme’ diye bizi farklı yerlere yönlendiriyorlar. Bizim bağımsızlık ve tarafsızlığımızı baskı altına alıyorlar” diye konuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi’nin bulunduğunu hatırlatan Boyner, ”Orada bulunduğumuz sürece bağımsız ve tarafsız olamayız. Çünkü onlar da bize baskı kuruyor. Oradan çıkıp sendika çatısı altında toplanılmasını istiyoru” ifadelerini kullandı. 

SİGORTACILIK YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Türkiye’de sigortacılık sektörüne güvenin olmadığından yakınan Boyner, ”2016’da yapılan araştırmaya göre, yüzde 82’lik kesim sigortacıya güvenmiyor. Zorunlu trafik sigortasındaki fiyat artışı nefret uyandırdı. Kasko sigorta oranı yüzde 30’lara düştü. O zaman sigorta şirketlerinin de özeleştiri yapması gerekiyor. Türkiye’de sigortacılık yerlerde sürünüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X