Olay Gazetesi Ekonomi Yazarı Feridun Eyüpoğlu ise bugün köşesinde yayınladığı rakamlarla durumun sigortacıların söylediği gibi olmadığını dile getiriyor. Eyüpoğlu’na göre sigortacılar yanlış alarm veriyor.
Sigortacıların zarar feryadı
Paradan para kazanan sektörlerin ruh halleri bir başka.
Mesela bankalar devasa karlarında en ufak bir düşüş olduğunda başlıyorlar sızlanmaya!
Sonrasında ise bu kar kayıplarının acısı vatandaştan bir şekilde çıkarılmakta.
Finansın bir başka yüzü sayılan sigortacılıkta da benzer bir görüntü oluşmaya başlamış.
Nasıl mı?
Son iki yıla damgasını vuran motorlu taşıt sigortasına dönük tartışmaların odağında sektörün zarar ettiğine dair iddialar ön safta yer aldı.
Sektör temsilcilerinin “zarardayız” yönündeki açıklamaları kamuoyunu ve ekonomi yönetimini etkiledi.
Ve çeşitli uygulamaların devreye girmesine yolaçtı.
Son olarak da zorunlu trafik sigortasında sigortacıların lehine yeniden bir fiyat ayarlaması için kolları sıvadı ekonomi yönetimi!
Yani fatura yine vatandaşa ödedilecek.
Ancak açıklanan son istatistikleri yorumlayan uzmanlar iddia edildiği gibi sigorta şirketlerinin zararda olmadığına dikkat çekiyor!
“Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) 2017 yılına ilişkin motorlu taşıtlar sigortalarının istatistiklerini açıkladı.
Veriler zarar haberlerinin tam aksine sektörün kar ettiğini göstermekte!

Flipboard