‘Sigortasız bir kişi bile kalmayacak’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Sağlık Sigortası ile artık 80 milyonun kapsam içinde olacağını belirterek, “1 Nisan itibarıyla GSS, hiç bir sosyal güvencesi yoksa bile ayda 53 lira ödeyerek bütün vatandaşlarımızı kapsamı içine

‘Sigortasız bir kişi bile kalmayacak’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ‘Her Açıdan Özel’ programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2008 yılında hayata geçirdikleri Genel Sağlık Sigortası’nı tek bir kişinin dahi kapsam dışında kalmayacağı şeklinde düzenlediklerini söyledi. 1 Nisan itibarıyla GSS’nin hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşı bile ayda 53 lira ödeyerek kapsam içine alacağını vurgulayan Müezzinoğlu, “Geliri 2 asgari ücretten daha çok olanlar ayda 426 lira, geliri 1 asgari ücret ile 2 asgari ücret olanlar ayda 213 lira, asgari ücretin üçte birine kadar geliri olanlar 71 lira, asgari ücretin üçte birinden az geliri olan için de devlet ödeyecek. 3 milyon insanımız gelir testine giremediği, ödemeleri yapamadığı için mağdur oluyor ve kapsam dışında kalıyordu. Bu yıl 2017’nin başı itibarıyla gss düzenlemesini TBMM’den geçirdik 15 gün önce Resmi Gazete’de yayınlandı. Hiçbir sosyal güvencesi yoksa bile ayda 53 lira ödeyerek gss kapsamı içine tüm vatandaşlarımızı alıyoruz. Bu 53 lirayı da ödeyemeyenler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ödeyecek ve hiç kimse kapsam dışında kalmayacak. Bu düzenlemeden Balkanlardaki soydaşlarımız da faydalanabilecek” diye konuştu.

 

“EVET YÜZDE 55’İ GEÇTİ”…

 

Evet oylarının arttığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Hayır 2 ay öncesine kadar önde gidiyordu. 1.5 ay önce başa baş duruma geldi ve son bir aydır yüzde 50’nin üzerine geçti. Son 15 gündür Avrupa’daki olayların da etkisiyle yüzde 55’i geçti. Bu milletini vicdanı temiz, mayası temiz. Bu millete güvenenler hiçbir zaman kaybetmedi. 60 yıldır millet bedeli ödedi, onlar sefa sürdü, şimdi millet sefa sürecek. Doğru oturalım doğru konuşalım. Milli iradeyi merkezi alan milletin demokrasiyi doya doya yaşayacağı, milli iradenin güçlü bir sistemin arefesindeyiz. Milletin daha önce ödediği bedelleri ödemeyeceği bir sistem. Merkezine milleti aldığı bir sistem. Milli iradenin hak ve hukukunu koruyan bir anayasa değişikilği getiriyoruz. Cumhur adına ülkeyi daha iyi bir noktaya taşıma adına kim güven veriyorsa oraya o oturacak” diye konuştu. 

 

CHP’YE ELEŞTİRİ…

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Müezzinoğlu, “CHP seçmeninin ülkesi, milleti, bayrağı konusunda duyarlı olduğuna inanıyorum. Eleştirim CHP’nin yönetimine. Kılıçdaroğlu’na daha önce anayasa değişikliği için gittik ancak cevap vermedi. Bu milletin iradesi stabilize yollardan gitmesin. Yeter, dünya kadar bedel ödedik. Butün bunları bu millet hak etmiyor. Avrupa rahatsız oluyoır anlıyoruz da CHP niye rahatsız oluyor onu anlamıyoruz. Partili cumhurbaşkanı olur mu diyor Kılıçdaroğlu. Siyaset yapan herkes partilidir. Başbakan partisiz mi? Sen de CHP genel başkanlığından istifa et, partisiz cumhurbaşkanı adayı ol. Millet partisiz bir cumhurbaşkanı adayı istiyorsa seni seçer. Bunun da önü kapalı değil ki. Akılla mantıkla ilgisi olmayan bir yola niye giriyorsunuz ki” dedi.

 

GENÇLERE MESAJ…

 

Gençlere de seslenen Bakan Müezzinoğlu, “Bu ülkenin en büyük potansiyeli 18-25 yaş arasındaki 8 milyon gencimiz. Niye gençlerin önünü kesiyorsunuz. Onlar niye muhtar, belediye meclis üyesi ya da milletvekili olamasın? Hakkını cebine verin. İster kullansın ister kullanmasın. Ey genç kardeşim, sana güvenmeyene sen de güvenme” şeklinde konuştu.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X