Siirtli Çocuklar Kendi Oyun Alanlarını Oluşturuyor

Siirt şehir merkezinde kaderine terk edilen arka sokaklarda yeşil alan ve oyun parklarından yoksun olan çocuklar, kendi oyun alanlarını kendileri oluş…

Siirtli Çocuklar Kendi Oyun Alanlarını Oluşturuyor

Siirt şehir merkezinde kaderine terk edilen arka sokaklarda yeşil alan ve oyun parklarından yoksun olan çocuklar, kendi oyun alanlarını kendileri oluşturuyor. Çarpık yapılaşmasının içinde sıkışmış, kadim Siirt kentinin eski mahalleleri olarak tabir edilen Ulus, Alan, Karakol ve Conkbayır mahallelerinde tüm sosyal imkanlardan yoksun olan çocuklar, bir dönemin en görkemli, günümüzün ise ilgisizlikten harabeye dönüşen cas tipi evlerde tüm tehlikelere rağmen kendilerine göre kurdukları oyun düzeniyle mutlu olmaya çalışıyor. Dört duvar arasında sıkışan 5 ile 12 yaş arasındaki bu çocuklar, sıcakların en yoğun olduğu saatlerde bile dışarıya çıkarak, taşlardan, boyalı hamurlarından yapılmış oyuncaklarla çocukluklarını geçirmeye çalışıyor. Çocukların aileleri ise, yarım asır önce üzüm asmalı balkonları ile nostaljik sarnıçların bulunduğu günümüzün varoş mahallelerinin artık kentsel dönüşümle yıktırılarak, sıradan bile olsa sosyal alanların kurulduğu, düzgün bir imar anlayışının ortaya çıkacağı bir mahalle yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X