Siirt’te Kanatlı Kümes Hayvanlarına Rağbet Artıyor

Siirt’te kırmızı et fiyatlarının 35 liraya yükselmesi, köylerden getirilen kanatlı kümes hayvanlarına rağbeti artırdı. Siirt’te köylü pazarı olmad…

Siirt’te Kanatlı Kümes Hayvanlarına Rağbet Artıyor

Siirt’te kırmızı et fiyatlarının 35 liraya yükselmesi, köylerden getirilen kanatlı kümes hayvanlarına rağbeti artırdı. Siirt’te köylü pazarı olmadığı için Güres Caddesi’nde kaldırımda satılan canlı kümes hayvanlarının tanesi 20 ile 30 lira arasında rağbet görüyor. Canlı tavuk ve horozların Siirt’e bağlı köylerde yetiştirildiğini aktaran satıcı Selami Demir, “Köylerde doğal ortamda beslediğimiz tavuk ve horozları Siirt’te getirtip satıyoruz. Köylü pazarı olmadığı kaldırımda satılan hayvanlara rağbet artıyor. Kırmızı et kilosunun 35 liraya kadar yükselmesi, hazır ve dondurulmuş piliçlerden de şikâyetçi olan vatandaşlar daha ucuz ve sağlıklı olduğu için köy tavuklarını tercih ediyor. 2 kilo dolayında bir horoz 30-40 lira, tavuk da 20-25 liradan satılıyor. Satışlardan memnunuz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X