Siirt’te kaymakamın aracına bombalı saldırı

Siirt’in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey’in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi.

Siirt’te kaymakamın aracına bombalı saldırı

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yarımca köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

 

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey’in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

 

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

 

İçişleri Bakanı Soylu:  Yaralı yok

 

İçişleri Bakanı Soylu, “Sabah 08.45 sıralarında Baykan Kaymakamımız Mehmet Kocabey’e, Yarımca civarında yol kontrolünü yapabilmek, oradaki inşaat işlerinin nasıl gittiğini takip edebilmek için oraya intikal etmek üzereyken yola döşenmiş bir el yapımı patlayıcı ile zarar verilmek istendi. Allah’a çok şükür hem Kaymakamımızda hem de personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X