Şike kavgası!

Önce Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Salonda ise, ‘Reddi hakim’ talebinde bulunan Trabzonspor avukatlarıyla, Aziz Yıldırım atıştı. Yıldırım, beraat istedi.

Şike kavgası!

Şike davası kapsamında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve 6 kişi hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Olgun Peker ve Abdullah Başak ile avukatları hazır bulundu. 

Başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunan Selim Kımıl da telekonferans yöntemiyle duruşma salonununa görüntülü olarak  bağlandı. Duruşma salonunda yoğun talep nedeniyle kapı önünde kısa süreli izdiham yaşandı. Celal Doğan ve Ogün Altıparmak izleyici olarak katıldı.

REDDİ HAKİM KABUL GÖRMEDİ 

Kimlik tespitinde ardından söz alan Trabzonspor Kulübü avukatlarından Hakan Orhan, mahkeme heyetinin  ‘Yeniden yargılama kararının hukuksuz olduğu ve heyetin tarafsız olmadığı’ iddiasıyla reddini talep etti. Savcı Abdullah Mirza Coşkun ise bu talebin reddine karar verilmesini istedi.  Aziz Yıldırım’ın avukatı Deniz Tolga Aytöre ise, reddi heyet talebinin hukuki olmadığını, siyasi olduğunu belirtti. Aytöre, bu talebin davayı uzatmaktan başka bir amaç taşımadığını ifade etti. Duruşmaya verilen kısa aradan sonra heyet bu talebi reddetti.

 

SÜRECE OPERASYON DİYORUZ

Kararın ardından savunma yapmak üzere Aziz Yıldırım’a söz verildi. Yıldırım, 4 sayfadan oluşan yazılı savunmasını heyete sunarken, sözlü olarak da, yeniden yargılama kararı nedeniyle mahkemeye teşekkür etti. Trabzonspor avukatlarıyla bir süre tartışan Aziz Yıldırım, ‘Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler. Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, -Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı- ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi. Beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. Yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar’ dedi. 

MEMLEKET ELDEN GİDİYOR

‘Bu dava sadece şike davası değil asıl mesele memleket elden gidiyor’ diyen Yıldırım, ‘Türkiye Cumhuriyeti tek bir devlettir. Başka bir devlet kurulmak istenmesine biz her zaman bunun karşısındayız. Nasıl diğer Oda TV, Balyoz, Ergenekon davalarında olduğu gibi bu dava da bir operasyondur. Son 7-8 yıla yönelik bir yargılama. Siz buna ışık tuttunuz. Ölenler oldu. Bunları yapanlar hesabını verecek. Sizin bu davada vereceğiniz beraat kararı buradaki vatansever insanların itibarı değil, memleketin itibarı için gereklidir’ diye konuştu. 

ÇAĞLAYAN KARIŞTI!

Çağlayan’daki metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Adliye önünde polis barikatını aşmayı başaran bazı Trabzonspor taraftarlarıyla birkaç Fenerbahçeli taraftar arasında kavga yaşandı. Yumruklu kavgayı araya giren polisler önledi. 2 kişi gözaltına alındı. Adliye önünde açıklama yapmak istediklerini söyleyen Trabzonspor taraftarı uzun süre polise direndi. Polis tarafından metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada iki Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X