‘Sıkıysa gelin’

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın özerklik açıklamalarını “anayasa suçu” olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bedelini ödemek durumundalar” sözlerine HDP’li Yüksekdağ sert cevap verdi.

‘Sıkıysa gelin’

Erdoğan’ın, “Parti kapatma gündeme gelmemeli, dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir” açıklamasına cevap olarak, “Sıkıysa gelin” diyen Yüksekdağ, “Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez, bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, gerilitemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziran’da 80 milletvekili ile Meclis’e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin” ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI BUYURMUŞ…”

HDP Van İl Başkanlığı tarafından “Yarını bugün kuruyoruz” sloganıyla düzenlenen konferansa konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı buyurmuş. ‘HDP eş başkanlarının dokunulmazlığı kaldırılırsa doğru olur’ demiş. Defalarca bu talimatı verdiler, fezlekeler hazırladılar. Meclisin kapısına beyaz torosları dayattıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekillerimiz hiçbir zaman siyasi dokunulmazlıkları olmamıştır. Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlardan korkmuyoruz. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, sülalemizle içine girdiğimiz kirli çamurdan suç organizasyonlarımız veya hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Anayasal düzene karşı suç işleyen Cumhurbaşkanının kendisidir. Sokağa çıkma yasakları mı anayasaya uygun? ‘Rejim fiili olarak değişmiştir’ demek, böyle davranmak mı Anayasaya uygun? Bizim gelip geçtiğimiz yollarla bizi caydırabileceklerini sanmasınlar.”

Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X