Silah sesleri durmuyor

Ukrayna`nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede silahlı çatışmalar kesilmezken, taraflar birbirini suçluyor.

Silah sesleri durmuyor
Ukrayna istihbarat birimlerine yakınlığı ile bilinen Askeri-Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı, Enformasyon Direniş Grubu Temsilcisi Dmitriy Timçuk, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Rus askerleri ve ayrılıkçıların ateşkese uymayarak terörle mücadele operasyonunu yürüten hükümet güçlerinin bulunduğu noktalara ağır silahları da kullanarak ateş açtığını bildirdi.
 
Rusya yanlısı ayrılıkçılara ait internet sitesinden yapılan açıklamada ise Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ateşkes ilan edilmesinden bu yana yedi kez ateşkesi ihlal ettiğini ileri sürüldü.
 
15 REHİNE SERBEST
 
Ukrayna’nın doğusunda ateşkes ilan edilmesinin ardından, ayrılıkçıların rehine olarak tuttukları 15 Ukraynalı askeri daha serbest bıraktığı bildirildi.
 
Ayrılıkçıların elinde bin kadar Ukraynalı askerin rehin tutulduğu belirtilirken, bunların barış protokolü çerçevesinde 2 gün içinde salınması gerektiği kaydedildi.
 
POROŞENKO ÇATIŞMA BÖLGESİNE GİTTİ
 
Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da, 5 Eylül ateşkes anlaşmasının en çok ihlal edildiği ve ayrılıkçı güçler tarafından top ateşine tutulan stratejik liman kenti Mariupol’ü ziyaret etti.
 
Poroşenko ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ayrılıkçıların bin 200 savaş esirini serbest bıraktığını söyledi. Poroşenko Mauripol’e varışında Twitter’da paylaştığı mesajda ise ‘Bu Ukrayna toprağını kimseye teslim etmeyeceğiz! ‘ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X