Silahını denerken mahalleyi ayağa kaldırdı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde silahını ve pompalı tüfeğini denemek isterken etrafa ateş eden eski muhtar paniğe neden oldu. Silahtan çıkan kurşunlardan biri özel halk otobüsüne isabet etti.

Silahını denerken mahalleyi ayağa kaldırdı

Alınan bilgiye göre, Köseköy Fatih Mahallesi’nin eski muhtarı olan Mustafa A. (81) iddiaya göre akşam saatlerinde evinin önünde silah ile av tüfeğini denemek istedi. Rastgele sağa sola ateş eden eski muhtarın namlusundan çıkan mermilerden biri evinin yaklaşık 200 metre ilerisinden geçmekte olan M.B. idaresindeki 41 GA 881 plakalı özel halk otobüsünün ön kapısının camına isabet etti. Otobüsün kapı camı kırılırken yolcular ise kısa süreli panik yaşadı.

 

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Eski muhtar sağa sola av tüfeği ile ateş etmeye devam ederken olay yerine gelen polis ekipleri ise çelik yeleklerini giyerek şahsı etkisiz hale getirmek için harekete geçti. Bu esnada fenalaşan eski muhtar yere yığılınca olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ambulansa alınan Mustafa A., Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüs şoförü, silah sesiyle otobüsün kapı camının kırıldığını belirterek, “Sağ taraftan ateş ettiler camım kırıldı. Mermi otobüsün içine düştü. Daha sonra polise haber verdim. Otobüste 2 yolcu vardı, yaralanan olmadı” dedi.

Silahları çok sevdiği öğrenilen ve sık sık silahları ile havaya rast gele ateş ettiği iddia edilen eski muhtar Mustafa A.’nın hastaneye kaldırılmasının ardından ruhsatsız olduğu öğrenilen av tüfeği ve tabancasına polis ekipleri tarafından el konuldu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X