Silahlar gömülmeli

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, çözüm sürecinin devam etmesi için terör örgütünün amasız, şartsız silahları gömüp Türkiye’den çıkması gerektiğini söyledi.

Silahlar gömülmeli

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, OLAY TV’de Ahmet Emin Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Her Açıdan Özel programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara’daki terör saldırısını değerlendiren Ala, saldırının Türkiye’nin geleceğine yapılmış olduğunu belirterek, “Büyük bir acı ve bu acıyı herkes paylaştı. Türkiye birlik içerisinde bundan önceki saldırıları aştığı gibi bunu da aşacaktır. Önemli olan topyekün birlik olabilmektir. Kardeşlik ortaya koyulursa daha kolay aşılır. Bunlarla başetmenin yolu güçbirliği ve yürekbirliği yapmak, amasız fakatsız sorunları demokrasi yoluyla çözmek. Terör örgütleri şiddeti kullanır. Hepsini organize eden başka bir akıldır. Birbirine karşıymış gibi görünülre ama zaman zaman işbirliği yaptırırlar bunlara. Çok yönlü bakmak lazım. Soruşturma da sürüyor. Hiçbirşey saklı gizli kalmasın diye devlet çok ciddi çalışıyor. Her türlü olasılık mümkündür. Sonucu beklemek lazım. Soruşturmalar bitmeli ve gerçek ortaya çıkmalı. Basit bir organizasyon değil. Terörün hayatı durdurmasına fırsat vermemek lazım” diye konuştu.

7 Haziran’dan sonra terör olayların artmasını da değerlendiren Ala, HDP’yi eleştirerek şunları söyledi:

“7 Haziran’dan sonra ‘barajı aşalım terörü bitireceğiz’ diyenler ağız değiştirdiler. Terörü bitirmek için herkesin net duruş sergilemesi lazım. Politik kurnazlık yapmamaları lazım. O halk size desteği terörü bitirin diye verdi. Tek yolu var silahlar gömülecek, üzerine beton dökülecek. Terörle mücadele konusunda devlet zaafiyet göstermedi, üzerine düşeni yaptı. Biz savunmamızı hep güçlü tutuyoruz. Eskiden bu sorunla mücadele sadece güvenlik birimlerine havale edilmişti. Onlan da sadece askeri yöntemlerle çözülemeyceğini söylüyorlardı. AK Parti bunların hepsini birarada yaptı. Hak ve özgürlükler önünüdeki engelleri kaldırdık. Bunların hepsinin olumlu etkileri oldu. Ciddi mesafeler katedildi. Çözüm sürecinin artık adı ve yöntemi değişiyor. Artık PKK silahlarını gömecek, artık silah yok diyecek ondan sonra kendilerine çözüm bulun denilecek.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Muhaleti politika üretmemekle eleştiren Ala, “Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyorlar. Bu kolay bir yol. Politik fukaralıktır” dedi.

7 Haziran’da oylarının düşmesini birşeyleri eksik yaptıklarının göstergesi olarak niteleyen Bakan Ala, şöyle devam etti:

“Biz nerede yanlış yaptığımızı konuşmaya başladık, tartıştık, eksiklerimizi yanlışlarımızı gördük ve adımlarımızı atmaya başladık. Aday listelerimizi değiştirdik, seçim beyannemimiz ortaya koyduk. Geçmiş yaptıklarımıza fazla güvendik, bu yanlış politikaymış. Millet oyu peşin veriyor. ‘Seçeceğim ne yapacaksınız’ diyor. Biz de bunun üzerine kalkınmayı ve yapısal dönüşümü içeren bir beyanname ortaya koyduk.”

Ala, son olarak Bursa adaylığının kendisi için büyük bir onur olduğunu, Bursa’nın sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X