Silahların gölgesinde yılbaşı

Avrupa yeni yıla terör gerginliğiyle girdi. Paris saldırıları sonrası birçok büyük kentte planlanan yılbaşı kutlamaları iptal edildi. Güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, Brüksel yeni yıla sessizce ‘merhaba’ dedi.

Silahların gölgesinde yılbaşı

Olası terör saldırıları nedeniyle Moskova’dan Paris’e birçok kentte Yeni Yıl kutlamaları olağanüstü güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Belçika’nın başkenti Brüksel’de ise yılbaşı kutlamaları iptal edildi. 

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, terör saldırısı tehdidi nedeniyle yılbaşı gecesi yapılması planlanan kutlamaların iptal edildiğini açıklamasının ardından, yalnızca Brüksel şehir merkezindeki De Brouckère Meydanı’nda havai fişek gösterisi düzenlendi. Belçika Başbakanı Charles Michel de, zor ama doğru bir karar verildiğini söyledi. Michel kararın kendilerine ‘verilen bilgiler nedeniyle alındığını’ söyledi. 

Bu arada Belçika’da yılbaşı gecesi saldırı düzenlemeye hazırlanan iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

ÇANTA VE BAVUL YASAĞI 

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Brandenburg Kapısı çevresinde bir milyona yakın kişi toplanarak yeni yıla merhaba dedi. Ancak kutlama öncesi, halka sırt çantası, bavul ve büyük çanta yasağı getirildi. 

PARİS VE MOSKOVA 

Fransa’nın başkenti Paris’te de yılbaşı için olağanüstü güvenlik önlemlerine başvuruldu. 11 bin polis, asker ve itfaiye görevlisi nöbet tutti Geçen yıla kıyasla güvenlik personeli 2 bin kişi daha artırıldı. Önlemler kapsamında bir havai fişek gösterisi iptal edilirken, Paris’in sembollerinden Zafer Takı’nda düzenlenen bir başka gösterinin süresi de kısaltıldı.Kentte ayrıca dün akşam  saat 20’den sabah 5’e kadar sokaklarda alkol şişeleriyle dolaşmak da yasaktı.Geçen yıl 13 Kasım’da 130 kişinin öldüğü saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmişti. 

Bu arada Rusya’nın başkenti Moskova’da da Kızıl Meydan güvenlik gerekçesiyle her türlü etkinliği kapatıldı. Kızıl Meydan, her yılbaşında kutlamaların merkezini oluşturuyor, on binler yeni yıla burada girmeyi tercih ediyordu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X