Silahlı saldırıda hayatını kaybeden lise müdürüyle ilgili Bursa ayrıntısı

İstanbul’da okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısında hayatını kaybeden lise müdürü İbrahim Oktugan’ın ilk görev yerinin Bursa olduğu öğrenildi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden lise müdürüyle ilgili Bursa ayrıntısı

Sercan YAVUZ

Önceki gün İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan (74), okuldan atılan yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Saldırıdan sonra kaçan saldırgan Y.K. (17), polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, saldırıda yaşamını yitiren lise müdürü Oktugan’ın cenazesi ise Piyerloti Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

İLK GÖREV YERİ BURSA

Öte yandan, İbrahim Oktugan’ın öğretmenlikte ilk görev yerinin Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles olduğu ortaya çıktı.

Oktugan’ın 1968 – 1971 yılları arasında Keles I.Murat İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak mesleğe başladığı öğrenildi.

Keles halkı tarafından da sevilen İbrahim Oktugan’ın, o dönemde kurulan Keles Güvenspor’da da forma giydiği belirtildi.

İbrahim Oktugan’ın ölüm haberini büyük üzüntüyle karşılayan ilçe halkı da sosyal medyada başsağlığı mesajları ile “öğretmene şiddete hayır” paylaşımlarında bulundu.

BAŞKAN DOĞRU’DAN MESAJ

Konuyla ilgili Keles Belediye Başkanı Ali Doğru da, sosyal medya hesabından “öğretmene şiddete hayır” hastag’ıyla yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da menfur bir saldırı sonucu vefat eden, ilk görev yerinin Keles olduğunu öğrendiğim, meslek hayatı boyunca oldukça başarılı işlere imza atmış değerli meslektaşım İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmene yapılan saldırı geleceğimize saldırıdır. Şiddetle kınıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X