Silahlı saldırıda yaralanan Başkan Acar taburcu oldu

Bursa’da 16 Ekim’de makamında uğradığı silahlı saldırıda bacağından vurulan Kestel İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Yener Acar, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

Silahlı saldırıda yaralanan Başkan Acar taburcu oldu

Kestel’de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yener Acar, 16 Ekim’de belediyenin hizmet binasındaki makam odasına geçtikten sonra, ilçede fidancılık yapan 32 yaşındaki Çağdaş Y.’yi görüşmek üzere yanına çağırdı. 

İkili arasında bir süre sonra çıkan tartışma sonucu Çağdaş Y., belinden tabancasını çıkartarak Başkan Acar’a ateş ederek sağ diz kapağının altına isabet eden tek kurşun ile yaraladı. Belediye Başkanı Acar, ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, teslim olan zanlı ise gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Çağdaş Y., “Belediye başkanı ile ailecek görüşüyoruz. Kendisinden fidancılık için yer talebinde bulunduk. Olumlu sonuç alamadım. Bu sabah görüşmek için belediyeye gittiğimde beni görünce hemen yanına çağırdı. Odasında kahve içerken konu gündeme geldi. Sinirlenip önce bacağına bir el ateş ettim. Sonra da havaya sıkıp kaçtım ve teslim oldum” dedi. İfadesi alındıktan sonra adliyeye çıkartılan zanlı, “Adam yaralamak” suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

Tedavisi tamamlanan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar bugün taburcu edildi. Evinde dinlenen Acar, aralarında hiç bir husumet bulunmayan Çağdaş Y.’nin kendisini yaraladığı olayı şöyle anlattı:

“Giriş kapısı açık olan odaya gelip, bana ‘Görüşebilir miyiz’ dedi. Sonra da gelip oturdu. Özel kalem memuru yanımızdan ayrılınca hızla yerinden kalkarak silahına davrandı. Kendisine, ‘Ne yapıyorsun’ demeden tabanca ile ayağıma ateş etti. Silah sesini duyan arkadaşlar odaya girdiler. Onlara da, ‘sokulmayın sizi de vururum’ dedikten sonra yere doğru ateş etti. Bir süre sonra silahını teslim ederek polislere teslim oldu.”

Kendisini vuran kişinin çocuğunun sünnetine, rahatsızlanan babası için evlerine ‘Geçmiş olsun’ ziyaretine gittiğini belirten Belediye Başkanı Acar, saldırganın ilçedeki iki çay bahçesi ihalesini kaybettiğini de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X