Silopi’de kaçırılan işçiler serbest

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi basan bir grup PKK’lı terörist, 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçiyi kaçırdı. Terör örgütü mensupları, olay yerinden uzaklaştıktan bir süre sonra alıkoydukları işçileri serbest

Silopi’de kaçırılan işçiler serbest

Silopi’nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı’nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.’ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesi bugün sabah saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından basıldı. Şantiyede bulunan 6 iş mikinesini yakan terörist grup daha sonra, şantiyedeki 15 işçiyi de yanlarına alarak uzaklaştı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK’lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

 

UZAKLAŞTIKTAN BİR SÜRE SONRA SERBEST BIRAKTILAR

 

Terör örgütü mensupları, olay yerinden uzaklaştıktan bir süre sonra alıkoydukları işçileri serbest bıraktı.

 

Jandarma ekipleri, bölgede operasyon başlattı.

 

Bu arada, saldırı nedeniyle ilçeye elektrik sağlayan hattın beslendiği termik santralin kömür üretim sahasında çalışmaların durduğu, bunun da enerji sıkıntısına yol açabileceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X