Silvan cehennemi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan ve önceki gün sabah başlayıp gece yarısına kadar süren çatışmalar, ilçeyi savaş alanına çevirdi.

Silvan cehennemi

Telefon ve internet bağlantısının olmadığı ilçe merkezinde neler olduğu, yasağın kalkmasıyla ortaya çıktı. İlçeye giren basın mensupları, harabeye dönen ilçeyi görüntüledi.

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin onlarca hendekle kapattığı Mescit, Tekel ve Selahattin mahallelerindeki bina, ev ve işyerlerinin yıkıldığı, çok sayıda aracın yakıldığı görüldü. Çatışmaların yaşandığı mahallelerde, onlarca evde ise roket ve mermi izleri bulunuyor.

İlçede PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H, yaklaşık bir hafta önce cadde ve sokakları hendeklerle kapatmıştı. Sokağa çıkma yasağını ilan eden Diyarbakır Valiliği, önceki gün ilçeye giriş ve çıkışları yasaklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X