Silvan’da sokağa çıkma yasağı kalktı, askerler çekildi

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nin 3 mahallesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından mahallelerde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Silvan’da sokağa çıkma yasağı kalktı, askerler çekildi

Mahalle içinde yüzlerce ev ile işyerlerinin çatışma sırasında tahrip olduğu görülürken, daha önce evlerini terk edenler de dönmeye başladı.

Güvenlik güçleriyle teröristler arasında yoğun çatışmaların olduğu Mescit Mahallesi’nde su şebekelerinin patladığı ve elektrik nakil hatları tahrip olduğu görüldü.

Sokağa çıkma yasağı uygulanarak operasyonların yapıldığı Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde duvarlara sprey boyalarla yazılan yazılar dikkat çekti. Evlerine dönenler tahrip olan yerleri onarırken, işyerleri de tahrip edildiğinden gıda ihtiyaçlarını seyyar satıcılardan karşılamaya çalıştı. Çıkabilecek olaylara karşı mahallelerin girişlerinde zırhlı araçlarla güvenlik güçleri önlem aldı.

Silvan’ın Mescit Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde marketin sahibi Murat Yunus, “Silvan ilçemizde 12 gün devam eden sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde haber aldık marketimizde patlama olmuş, sokağa çıkma yasağının ardında işyerine gelirken, tamamen tahrip olmuş eşyalarla birlikte bina kısmında da hasra oluşmuş, yaklaşık 800 bin lira maddi kaybımız var” dedi.

65 yaşındaki Sakine Haksever de olaylar nedeniyle 12 gün mağdur olduklarını belirterek; “İnsanların evleri işyerleri yerle bir edildi. Artık sesimizi duyun biz savaşı istemiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X