Silvan’daki Camilerde Kur’an Kursları Başladı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının başlaması ve yaz tatilinin gelmesiyle beraber camilerde Kur’an kursu eğitimleri de başladı. Sabah ve…

Silvan’daki Camilerde Kur’an Kursları Başladı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının başlaması ve yaz tatilinin gelmesiyle beraber camilerde Kur’an kursu eğitimleri de başladı. Sabah ve öğlen kurslarıyla beraber toplamda 62 öğrencinin kurs aldığını belirten Selahaddin-i Eyyubi Cami imamı Mehmet Şakir Karaaslan, camilerinde 3 imamın ders verdiğini söyledi. Karaaslan, “Bu sene öğrenci sayımız geçen seneye göre az. Bunun en temel nedeni her mahalledeki camilerde Kur’an kursu eğitiminin verilmesidir. Hz. Muhammed (sav) ’Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir’ demiştir. Öğrenciler burada İslamiyet’in önemini kavrıyor. Öğrencilere iman, İslam, itikat, namaz, siyer ve ahlak derslerini de veriyoruz. Çocuklar bu gördüğü dersler sayesinde dinine, imanına, vatanına ve milletine daha bağlı hale geliyor. Gelecekte toplumda daha iyi bir birey haline geliyorlar. Bir çocuğa ne verirseniz onu alır. Çocuklar bu dersleri aldıktan sonra davranışlarında değişiklikler oluyor. Burada büyüklere karşı saygıyı, küçüklere karşı sevgiyi öğreniyorlar. Bu da onların ilerde toplum için iyi bir birey olmasını sağlıyor. Çocuklar kendi aralarındaki davranışlarda birbirine karşı daha seviyeli ve saygılı oluyor. Bu da gelecek yaşantılarını olumlu bir biçimde etkiliyor. Kursumuz iki aylık bir süre için devam edecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X