‘Şımarık’ yavrularına kavuştu

Dünyaya getirdiği yavrularını emzirirken, havladığı gerekçesiyle K.M. (59) tarafından tüfek ile vurularak yaralanan ‘Şımarık’ adı verilen köpek, tedavi edildiği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde iyileşti.

‘Şımarık’ yavrularına kavuştu

Hayvanseverler Şımarık’ı, biberon ile besledikleri yavrularının yanına getirdi.

Merkez Nilüfer ilçesi Tahtalı Mahallesi’nde Behiye Yıldız’ın çiftliğinde baktığı ve ‘Şımarık’ adını verdiği köpek, bir süre önce üç yavru dünyaya getirdi. 

Geçen hafta yavrularını emziren köpeğe, bahçeye elinde av tüfeğiyle gelen K.M. tarafından havladığı gerekçesiyle ateş edildi. Vucuduna saplanan saçmalarla yaralanan köpek ormana kaçarak canını kurtarırken, silah sesini duyup dışarı çıkan Behiye Yıldız ise K.M.’nin, yavruları vurak telef etmesini engelledi. 

O gün ormanlık alanda köpeği aramasına rağmen bulumayan Yıldız, bir sonraki gün hayvanın yavrularının yanına geldiğini görünce rahat bir nefes aldı. Yıldız’ın çocukları tarafından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne getirilen köpeğin vücudundaki saçmalar çıkartıldı, yaralar pansuman edildi.

Uzun süre burada kalan ‘Şımarık’ önceki gün hastaneden çıkarıldı. Köpek, fakültede yattığı süre içerisinde biberon ile beslenen  yavrularının yanına getirildi. 

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan bu tür olaylara artık dur denilmesi için, bu suçun kabahatlar kanunundan çıkartılması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X