‘Şimdi al sonra öde’ değil ‘önce kazan, sonra al’

Demirören, yabancı kuralının Türk futbolunun önünü açacağını savundu.

‘Şimdi al sonra öde’ değil ‘önce kazan, sonra al’

Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, üst düzey yerli oyuncu yetiştirmek konusunda antrenörlere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Türk futbolu sizlerin yetiştireceği yeteneklerle başarıya ulaşacak” dedi. Demirön, Türk futbolunun en acil meselesinin mali disiplin olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

TAVİZ VERİLMEYECEK

“Uyum sürecinde son tarih yaklaşmakta ve hala kulüplerimizin mali disiplin konusunda alması gereken önemli bir mesafe bulunmaktadır. Gerekli kriterleri karşılayamayan kulüplerimiz, lisans alamamaya varan yaptırımlarla karşılaşacak. Bu yaptırımların önümüzdeki sezondan itibaren tavizsiz bir şekilde uygulanacağına dikkatinizi çekmek isterim.”

OYUNCU YETİŞTİRİLECEK

Yabancı kuralının yenilenmesi ve geliştirilmesi ihtiyacı doğduğunu anlatan Demirören, şunları kaydetti: “Bu yeni kuralın adı bana göre yerli kuralıdır. Çünkü yeni kural, yabancı oyuncuya sınırlama getirmezken, yerli oyuncuya daha fazla yer açmaktadır. Yeni kural kaynaklarımızı yabancı kulüplerin kasalarına değil bizim altyapımıza ve oyuncu havuzuna akıtacaktır. Yeni kural kulüplerimizi ‘şimdi al, sonra öde’ anlayışından uzak tutacak, ‘önce kazan, sonra al’ anlayışına yöneltecektir. Yeni kural UEFA’daki davalarımızı artırmak yerine oyuncu yetiştirme davamıza hizmet edecektir.”

25 YERLİ DE ALABİLİRSİNİZ

Yeni kuralda ilgili bilgiler de veren Demirören, “28 lisanslı oyuncu ve en fazla 14 yabancı doğru ama en az 14 yerli oyuncu olacak. Yani 25 yerli de alabilirsiniz. Borcunuz varken gidip oyuncu alamazsınız. Yerli oyuncu da transfer edemezsiniz. Transfer yasağına giriyorsunuz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X