Şimdi hesap zamanı! Hızlı tren Bursa’ya ne zaman gelecek?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın dün gündeme getirdiği hızlı tren ihalesiyle ilgili haberimiz büyük ilgi gördü ve olay.com.tr’de günün en çok okunan üçüncü haberi oldu. Bu ilgiden de anlaşılıyor ki Bursa hızlı treni dört gözle bekliyor.

Şimdi hesap zamanı! Hızlı tren Bursa’ya ne zaman gelecek?

Peki bu bekleyiş daha ne kadar sürecek?

Ahmet Emin Yılmaz bugün de bu sorunun yanıtını veriyor. Deneyimli gazeteci Yılmaz bugünkü köşesinde hızlı trenin Bursa’ya geleceği tarihle ilgili tahminini okuyucularıyla paylaşıyor.

İhale bitti, hesap başladı: Hızlı tran Bursa’ya ne zaman gelir?

Zaman hızlı geçiyor… 1993’te ilk yazdığımızda Bandırma-Bursa-Osmaneli demiryolu fizibilitesi TBMM Ulaştırma Alt Komisyonu gündemindeydi.

2011 yılı başında, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik ihaleye çıkacağını duyurduğunda heyecan arttı. Ne var ki, Çelik siyasi tayinle Urfa’ya gidince projeye aynı ilgide siyasi takip aksadı.

O süreçte…

23 Aralık 2012 günü Geçit’te Balat girişinde yapılan ve bugünün Başbakanı,  dönemin Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım’ın da katıldığı 3 Bakanlı temel atma töreninde “2016 sonunda trene binme” hedefi konsa da Bursa-Yenişehir arası altyapısı için 400 milyon lira ödenek tünellerde bitti.

Sonrasında…

Yenişehir ‘de güzergah değişti, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseayin Şahin’in uyarısıyla yeni güzergahın hatalı olduğu anlaşılınca tekrar eski güzergaha dönüldü. Yenişehir-Osmaneli projesi de yeni tamamlandı.

Ardından…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yeni yılın ilk günlerinde açıkladığı yeni ihale ertelemeyle 3 Nisan 2018 Salı günü yapıldı.

İşte…

Bursa-Yenişehir-Osmaneli etabının altyapısı, üstyapısı, elektromekanik sistemlerinin yani hattın tamamının 2.5 milyar liraya ihale edildiğini dün bu sütunlarda paylaştık. Hesaplar ve sorular da yeniden başladı.

Öncelikle…

İhale şartnamesine göre 730 günde işin tamamlanması gerektiği için, hesaplar da “Bursalılar trene ne zaman biner?” sorusu çevresinde yapılıyor.

Görünen şu:

Şartnameye göre, sorun yaşanmazsa müteahhit 2020 yılı sonuna doğru bitirecek. Daha doğrusu, bitirmesi gerekiyor.

Ancak…

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X