Şimdi İznik Gölü mevsimi

Çoğu gezgin yeni rotalar keşfetmek için düşer yollara… Anadolu’daki gezginlerin efsanelerini süsleyen Bursa’nın nazar boncuğu İznik Gölü ise, zamanını doğanın içerisinde geçirmek isteyenlere sayısız seçenek sunuyor.

Şimdi İznik Gölü mevsimi

AYKUT GÜNGÖR

Masmavi bir gökyüzünün altında yemyeşil bir doğanın, kuşların, çiçeklerin, içinde hazineler barındıran dingin bir maviliğin adresi İznik… Anadolu’daki gezginlerin efsanelerini süsleyen İznik Gölü ise, ilçenin nazar boncuğu… Tarihin üzerinde yükselen bir medeniyet örtüsü gibi duran İznik Gölü, Bursa’ya yolu düşen gezginlerin yıllardır bitmeyen tutkusu. Kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarının huzur limanı bugünlerde İznik Gölü. Dünden bugüne içinde barındırdığı güzelliklerle, mavi suların huzur şarkısını mırıldandığı turizm cenneti İznik Gölü, ziyaretçilerini bekliyor.

DOĞA HARİKASI KOYLAR

Bursa; Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne adını yazdırmasının ardından rotayı İznik’e çevirirken, Bursa’nın incisi İznik Gölü, en güzel yüzünü misafirlerine sunmaya başladı. Güneşin sıcak yüzünü gören Bursalılar soluğu İznik gölünün kıyısında alıyor. Bursalılara her koyunda ayrı bir güzellik sergileyen İznik Gölü, zamanını doğanın içerisinde geçirmek isteyenlere sayısız seçenek sunuyor. Gölün serin sularında yüzebileceğiniz onlarca plajın yanı sıra, oltanız yanında ise gölün dingin sularında şansınızı deneyebileceğiniz bir çok doğa harikası koy bulabilirsiniz.

ZEYTİN DALI MASALI

Bursalıların yanı sıra İstanbul ve Yalova gibi çevre illerde yaşayanların da büyük ilgi gösterdiği İznik Gölü, derinliklerinin altında çok önemli tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapıyor. İznik Orhangazi ilçeleri arasında çalışan denizotobüsü göle bir hareket katsa da çevre sakinleri güvertesinde oturup çaylarını yudumlayabilecekleri bir gemi ile göl üzerinde seyir yapmanın daha keyifli olacağın, bu yönde beklentilerinin devam ettiğini anlatmaktan geri kalmıyor. İznik gölünün su sporları için ideal bir alan olmasına rağmen bu alanda yeterli ilgiyi göremezken, eğer yolunuz düşer ise sizi gölgesinde ağırlayacak bir zeytin dalı mutlaka olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X